Medical Taping

Home // Therapieën // Medical taping

Medical taping in Den Bosch

Medical Taping is een vorm van tapen die wij toepassen bij Fysiotherapie Maaspoort in Den Bosch, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatiesystemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Wat is de gedachte achter medical taping?

De achterliggende gedachte bij medical taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen, zoals:

Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Toen het concept van medical taping werd ontwikkeld, bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan. Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Zo ontstonden er dus nieuwe behandelingsmethoden met kinesiotape, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het medical taping Concept. Inmiddels is het medical taping-concept wereldwijd bekend en wordt door diverse soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg toegepast, waaronder in onze fysiotherapiepraktijk.

Wat is de achtergrondgedachte van het medical taping-concept?

De achtergrondgedachte van het concept ziet er als volgt uit:

  • De CureTape® beïnvloedt het neurologische en circulatie systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het ondersteunt het spierletsel.
  • Het veneuze systeem, het lymfesysteem en de lichaamstemperatuur zijn afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering. Het principe van medical taping is om spieren te activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Plan een afspraak bij ons in voor uw behandeling

Ervaart u lichamelijke klachten en overweegt u om te starten met medical taping? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 073-6426363 of een e-mail te sturen naar info@fysiotherapiemaaspoort.nl om uw situatie te bespreken en een gericht behandelplan op te stellen. Het is ook mogelijk om direct een afspraak bij ons te maken voor uw behandeling.

Heeft u nog vragen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Fysiotherapie Maaspoort
error: Content is protected !!