Shockwave therapie

Home // Therapieën // Shockwave therapie

Shockwave therapie in Den Bosch

Overweegt u shockwave therapie te volgen bij een professionele fysiotherapiepraktijk in de omgeving van Den Bosch? Dan kunt u terecht bij Fysiotherapie Maaspoort. Als fysiotherapiepraktijk zijn wij gespecialiseerd in een divers aantal behandelingen, waaronder shockwave therapie. Voor iedere cliënt gaan onze geregistreerde therapeuten op zoek naar een geschikte behandeling.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een techniek waarbij met geluidsgolven (schokgolven) pijnlijke zones worden behandeld. Deze geluidsgolven verplaatsen zich via een apparaat vanaf de buitenkant van het lichaam naar het pijnlijke gebied. Daardoor wordt de stofwisseling en bloedcirculatie van het pijnlijke gebied verbeterd, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om te herstellen en de pijn afneemt. Het is dus een manier om het zelf genezend vermogen van het lichaam te prikkelen en verschillende RSI-klachten te behandelen.

Hoe gaat deze therapie in zijn werk?

Uw fysiotherapeut stelt eerst samen met u via een gesprek en lichamelijk onderzoek vast waar zich het gebied met de pijn bevindt. Eventueel wordt met echografie ook gekeken waar er precies behandeld moet worden. Op dit lichaamsdeel zal de therapeut wat gel aanbrengen waarmee de geluidsgolven beter overgebracht worden. De geluidsgolven worden vervolgens via een behandelknop op het probleemgebied gericht. Per behandeling duurt dit ongeveer tien minuten. Soms zal er op één punt gericht worden, maar het kan ook zijn dat de behandelknop over een uitgebreider deel bewogen wordt. De frequentie en intensiteit van de geluidsgolven zijn instelbaar en kunnen tijdens de shockwave therapie door de therapeut opgevoerd worden.

Voor welke klachten kan shockwave therapie toegepast worden?

Shockwave therapie is bij uitstek geschikt voor de behandeling van aandoeningen aan pezen, banden en gewrichtskapsel. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor triggerpoints of het verwijderen van kalkafzetting in een gewricht. Denk hierbij ook aan de behandeling van bijvoorbeeld:

  • Peesklachten in de schouder
  • Tennisarm of golfelleboog
  • Knieklachten
  • Hielspoor
  • Achillespeesklachten
  • Piriformis syndroom

Het gaat vaak om chronische, hardnekkige en pijnlijke aandoeningen, zoals chronische schouderklachten.

Wat zijn de voordelen van deze therapie?

Het belangrijkste voordeel is dat shockwave therapie geen negatieve bijwerkingen heeft zoals bij medicatie het geval is. Wel kan er tijdelijke roodheid of lichte zwelling ontstaan, maar dit is meestal binnen enkele uren of dagen verdwenen. De behandeling kan gevoelig zijn, maar wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Mocht dit zo zijn, dan is de pijn verdwenen op het moment dat de behandeling stopt. Er is geen verdoving nodig en de behandeling is snel en effectief. Binnen vier tot zes dagen ervaart het merendeel van de cliënten een grote verbetering, waarbij 70% herstel bereikt is.

Maak een afspraak voor deze effectieve therapie

Wilt u de voordelen van shockwave therapie zelf ervaren? Maak snel een afspraak met één van onze therapeuten. U kunt vaak binnen 48 uur terecht bij onze fysiopraktijk. Heeft u vragen over deze therapie of wilt u meer weten over onze andere behandelingen? Laat het ons weten via het onderstaande contactformulier of bel ons via +31(0)73-6426363.

Heeft u nog vragen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Fysiotherapie Maaspoort
error: Content is protected !!