Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sport therapie is bedoeld voor cliënten die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Tevens voor cliënten die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden.

 

Zit u met deze vragen?

U wilt gaan sporten, maar hoe begint u verantwoord?

Welke beweegprogramma’s zijn geschikt voor u?

Hebt u een chronische ziekte of handicap en zoekt u gericht advies?

 

Wat is sport therapie?

De fysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wil blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.

Een fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij of zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Uw fysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Hij of zij traint u sport specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert. Preventie is voor de fysiotherapeut nummer één.

Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Vraag uw fysiotherapeut hoe.

 

Voor welke klachten en vragen is sport therapie geschikt?

  • Sportblessures
  • Revalidatie gericht op sporthervatting.
  • Blessurepreventie.
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.

 

Apparatuur:

Op beide locaties maken wij gebruik van professionele Keiser luchtdrukapparatuur. Deze apparatuur wordt ook gebruikt in het Jeroen Bosch ziekenhuis en bij voetbalclubs als Bayern Munchen, Arsenal en Paris Saint Germain.

De voordelen van deze luchtdrukapparaten is dat de weerstanden nauwkeurig opgevoerd kunnen worden en dat er naast kracht vooral op snelheid getraind kan worden, wat samen power maakt. Graag laten wij u de voordelen van deze apparaten zelf ervaren!

Daarnaast bieden wij op beide locaties een gevarieerd programma aan cardio apparatuur, bestaande uit bekende merken zoals Life Fitness, Technogym, Lode, Concept enz.

Heeft u nog vragen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht