Sportfysiotherapie

Home // Therapieën // Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie in Den Bosch

Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie Maaspoort in Den Bosch is bedoeld voor cliënten die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast is sportfysiotherapie voor cliënten die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Zit u bijvoorbeeld met volgende vragen als hoe sport in verantwoord, welke beweegprogramma’s zijn geschikt? Of zoekt u advies bij een chronische ziekte of handicap? Dan is sportfysiotherapie geschikt voor u.

Wat houdt sportfysiotherapie in?

Een fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema van de sportfysiotherapie dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij of zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Sportfysiotherapie zorgt ervoor dat u herstelt tot uw oorspronkelijke niveau

Uw fysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Hij of zij traint uw sport specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijk sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema zodat u kunt sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze fysiotherapiepraktijk. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als een sporter benadert tijdens de sportfysiotherapie. Preventie is voor de fysiotherapeut nummer één. De sportfysiotherapie is geschikt bij:

  • Sportblessures
  • Blessurepreventie
  • Revalidatie gericht op sporthervatting
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering

Zorg dat u naast de sportfysiotherapie kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Uw fysiotherapeut legt tijdens de sportfysiotherapie graag uit hoe.

Apparatuur

Op beide locaties maken wij gebruik van professionele Keiser luchtdrukapparatuur. Deze apparatuur wordt ook gebruikt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en bij voetbalclubs als Bayern München, Arsenal en Paris Saint Germain. De voordelen van deze luchtdrukapparaten is dat de weerstanden nauwkeurig opgevoerd kunnen worden en dat er naast kracht vooral op snelheid getraind kan worden, wat samen power maakt. Graag laten wij u de voordelen van deze apparaten zelf ervaren tijdens de fysiofitness.

Neem contact op met ons voor de gepaste fysiotherapie

Naast sportfysiotherapie bieden wij ook vele andere behandelingen aan, zoals bijvoorbeeld tegen de klachten van een whiplash. Daarom maakt u altijd het best een afspraak. Bij ons vindt u therapie in al zijn vormen, denk bijvoorbeeld aan schokwavetherapie. Of schakel ons in voor de behandeling van borstklierontsteking. Bel naar 073-6426363 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiemaaspoort.nl en wij helpen u graag verder!

Heeft u nog vragen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Fysiotherapie Maaspoort
error: Content is protected !!