Sportfysiotherapie

Home // Therapieën // Sportfysiotherapie

Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut

Sporttherapie is bedoeld voor cliënten die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tevens voor cliënten die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Zit u bijvoorbeeld met volgende vragen:

  • U wilt gaan sporten, maar hoe begint u verantwoord?
  • Welke beweegprogramma’s zijn geschikt voor u?
  • Hebt u een chronische ziekte of handicap en zoekt u gericht advies?

Wat houdt sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut in?

De fysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.

Een fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij of zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Uw fysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Hij of zij traint uw sport specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijk sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema zodat u kunt sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als een sporter benadert. Preventie is voor de fysiotherapeut nummer één. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Vraag uw fysiotherapeut hoe.

Voor welke klachten en vragen is sport therapie geschikt?

  • Sportblessures
  • Blessurepreventie
  • Revalidatie gericht op sporthervatting
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering

Apparatuur

Op beide locaties maken wij gebruik van professionele Keiser luchtdrukapparatuur. Deze apparatuur wordt ook gebruikt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en bij voetbalclubs als Bayern Munchen, Arsenal en Paris Saint Germain. De voordelen van deze luchtdrukapparaten is dat de weerstanden nauwkeurig opgevoerd kunnen worden en dat er naast kracht vooral op snelheid getraind kan worden, wat samen power maakt. Graag laten wij u de voordelen van deze apparaten zelf ervaren tijdens het sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut!

Neem contact op met ons voor de gepaste fysiotherapie

Naast het sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut bieden wij ook vele andere behandelingen aan, zoals bijvoorbeeld tegen de klachten van een whiplash. Daarom maakt u altijd het best een afspraak bij ons voor therapie in al zijn vormen, van shockwavetherapie in onze praktijk te Den Bosch tot de behandeling van borstklierontsteking. Bel naar 073-6426363 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiemaaspoort.nl en wij helpen u graag verder!

Heeft u nog vragen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Fysiotherapie Maaspoort
error: Content is protected !!